Läti kaitseväe uus juht tahab armeele rohkem raha

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Evelyn Kaldoja

Läti uus kaitseväe juhataja kindralmajor Raimonds Graube lubas pärast tänast kohtumist president Valdis Zatlersiga, et küsib tuleva aasta riigieelarvest rohkem raha kaitseväele ja võtab oma südameasjaks ohvitseride lahkumise peatamise.


Uudistevõrgu LETA teatel tutvustas Graube presidendile oma visiooni kaitsejõudude prioriteetidest. Kindralmajori hinnangul on neist esmatähtis riigi kaitse ja osalus rahvusvahelistes operatsioonides.

Teisena tuleb Graube sõnul sõdurite motiveerimine teenistusse jääma. Viimane küsimus puudutab põhiliselt ohvitsere, kellest paljud on lahkunud pärast seda, kui majanduskriisis riik nende palku märkimisväärselt kärpis.

Graube märkis, et kapteni väljaõpetamiseks kulub kümme aastat ja umbes 130 000 latti (ligi kolm miljonit krooni). Kui kapten lahkub, tähendab see kaotust riigile, ütles ta. Kindral lubas küsida tuleva aasta riigieelarvest sõjaväele rohkem raha.

«Iga sõdur peab teadma tema ees seisvaid karjäärivõimalusi ja pärast erruminekut ootavaid sotsiaalseid tagatisi,» ütles Graube. Ta lubas ka, et püüab tuleval aastal saada tagasi neid sõdurite sotsiaalseid tagatisi, mis kriisi ajal kaotati.

Oma kolmandaks prioriteediks nimetas Graube Lätis baseeruvate üksuste varustamist. Nende vajaduste kaardistamiseks on Graube viimasel ajal külastanud väeosasid.


Graube astus uude ametisse 6. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles