Barack Obama: Islamiriiki ei ole lihtne hävitada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama rõhutas uuesti, et sunniitlikku äärmusrühmitust Islamiriik on üsna raske hävitada.

Obama sõnas seda USA kaitseministeeriumis kohtumisel armee esindajatega, kes vastutavad Islamiriigi pühasõdalaste asukohtadele tehtavate õhurünnakute eest, edastab AFP.

USA õhujõudude esindajate arvates ei piisa vaid õhurünnakutest, et takistada Islamiriiki Türgi-Süüria piiril asuvat Kobanet vallutamast.

Obama sõnul peavad lääneriigid ühendama oma jõud võitlemaks Islamiriigi vastu. USA eestvedamisel on selline koalitsioon loodud ning lisaks USAle on selle terroristliku grupeeringu asukohti Iraagis ja Süürias rünnanud mitmed liitlased.

Islamiriik on anastanud suuri alasid Iraagis ja Süürias, kus kuulutati välja kalifaat. Lisaks araablastele kuulub Islamiriigi ridadesse tuhandeid läänerikkide kodakondsusega isikuid. Neid on isegi USAst.

Islamiriik on röövinud ja hukanud mitu lääne kodanikku, kellest pandi enne tapmist internetti videod. Asjatundjate sõnul kasutavad pühasõdalased sotsiaalmeediat edukalt enda kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles