ÜRO Julgeolekunõukogu rakendas meetmeid Jeemeni ekspresidendi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni ekspresidendi Ali Abdullah Salehi poolehoidja Sanaas 7. novembril toimunud meeleavaldusel.
Jeemeni ekspresidendi Ali Abdullah Salehi poolehoidja Sanaas 7. novembril toimunud meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

ÜRO Julgeolekunõukogu rakendas meetmeid Jeemeni ekspresidendi Ali Abdullah Salehi vastu ja kehtestas talle ülemaailmse reisikeelu ning külmutas tema varad.

Samu sanktsioone rakendatakse veel kahe mässulise sõjapealiku Abdel-Khaliq al-Huthi ja Abdullah Yahya al Hakimi vastu.

Nõukogu põhjendas eilses otsuses, et kolmik kujutab ohtu Jeemeni rahule, julgeolekule ja stabiilsusele.

Leedu suursaadiku Raimonda Murmokate sõnul toetasid jeemenlastele kehtestatavaid meetmeid kõik 15 julgeolekunõukogu liiget.

Tuhanded Jeemeni ekspresidendi Salehi ja šiiamässuliste poolehoidjad tulid reedel tänavatele, et avaldada sanktsioonide vastu meelt

2012. aasta alguses araabia kevadest innustust saanud protestide mõjul ametist lahkunud Salehis nähakse septembrist saadik pealinna Sanaa ja mitu riigi piirkonda vallutanud Huthi mässuliste toetajat.

Meeleavaldajad kogunesid Pealinna Tahriri väljakule, paljudel kaasas kuulipildujad, ning hüüdsid loosungeid Salehi toetuseks ja santsiooniettepaneku teinud Washingtoni vastu, teatas AFP korrespondent sündmuspaigalt.

Meeleavalduse korraldas Salehi erakond Üldine Rahvakongress (GPC), kes hoiatab, et sanktsioonid süvendavad kriisi krooniliselt ebastabiilses riigis. GPC väidab, et USA saatkond Sanaas esitas Salehile ultimaatumi, käskides tal sanktsiooniähvardusel reedeks lahkuda. Washington eitas seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles