Lavrov: lääs peaks veenma Kiievit loobuma jõu kasutamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Lääs peaks tegema Kiievile selgeks, et Ukraina kriisi lahendamisel ei saa pöörduda tagasi jõu kasutamise juurde, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Kõige olulisem on mitte toetada Kiievis levivat arvamust, et Ukraina peab koguma jõudu ja naasma kriisi lahendamisel vägivaldsete meetodite juurde. Sääraseid uljaspäid tuleb maha jahutada ning töötada selle nimel, et Kiiev austaks võetud kohustusi Ukraina kriisi poliitiliseks lahendamiseks. Meie omalt poolt aitame sellele kontaktides nii Ida-Ukraina kui ka Kiieviga kõigiti kaasa,» ütles Lavrov Pekingis pärast kohtumist USA välisministri John Kerryga.

«Mõistetavatel põhjustel on meie seisukohad USA-ga Ukrainas toimuva ja selle põhjuste suhtes erinevad. Ent kui Washington on huvitatud pingete maandamisest ning tingimuste loomiseks Kiievi ja Ida-Ukraina dialoogiks, siis oleks see samm õiges suunas,» lisas Lavrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles