Leht: reisilennuk pääses Heathrow'l napilt kokkupõrkest drooniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbus A320
Airbus A320 Foto: SCANPIX

Reisilennuk pääses Londoni Heathrow lennuväljal napilt kokkupõrkest drooniga, kirjutas ajaleht Sunday Times pühapäeval.

Vahejuhtum mehitamata lennukiga leidis aset 22. juulil 213 meetri kõrgusel. Ohtu sattus Airbus A320 tüüpi lennuk, mille pardal võib olla kuni 180 reisijat.

Täielik ametlik raport vahejuhtumi kohta avaldatakse reedel, ütles leht.

Intsident saab ilmselt reitingu A, mis on viie kategooria seas kõrgeim ning on defineeritud kui «tõsine kokkupõrke oht».

Droonid on  Suurbritannias üks selle aasta suurimaid müügihitte jõulukingitusena ning mõned mudelid maksavad vaid 30 naela (38 eurot).

Pilootide ametiühing Briti Lennukipilootide Assotsiatsioon (BALPA) on seisukohal, et droone, mis jagavad õhuruumi reisi- ja kaubalennukidega, võivad juhtida ainult pilootidega võrdväärse koolituse läbi teinud inimesed.

Tsiviillennunudse Amet (CAA), mis reguleerib Briti õhuruumiga seotud küsimusi, andmeid koguvate või vaatluslende tegevate droonide operaatorid peavad saama loa, enne kui saadavad oma lennumasinad teele rahvarohketes piirkondades või kellegi eravalduse lähedal.

Vähem kui 20 kilogrammi kaaluvad droonid ei kuulu enamiku lennundusreeglite alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles