Ukrainasse jõudis 13. Venemaa väidetav humanitaarkonvoi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa saadetud veoautode tühjaks laadimine. Ukraina teatel ei tooda nendega riiki mitte ainult humanitaarabi.
Venemaa saadetud veoautode tühjaks laadimine. Ukraina teatel ei tooda nendega riiki mitte ainult humanitaarabi. Foto: SCANPIX

Vene väidetav humanitaarabikonvoi jõudis täna Ukrainasse Donbassi, ütles Vene riikliku kriisijuhtimiskeskuse asejuht Oleg Voronov.

«Seitsekümmend sõidukit toimetas Luganskisse 700 tonni ja sada sõidukit Donetskisse 1800 tonni humanitaarabi: toitu, ehitusmaterjali ning teisi esmatarbekaupu,» ütles ametnik.

Luganskis käinud konvoi on alustanud teekonda tagasi Venemaale Rostovisse.

Tegemist on 13. seesuguse saadetisega, esimene saabus Ukrainasse mullu augustis. Ukrainasse siseneti ebaseaduslikult — käisid küll läbirääkimised Kiievi ja Punase Ristiga, ent lõpuks ignoreeris Venemaa kõiki kokkuleppeid ning konvoi sõitis riiki sisse saatjateta ja tegutses ilma igasuguse järelevalveta.

Ukraina peab Venemaa sellist Kiieviga kooskõlastamata tegevust ebaseaduslikuks.

Võimud on öelnud, et iga kord pärast järjekordse konvoi saabumist on mässulised intensiivstanud rünnakuid valitsusvägedele ning et nende konvoidega toimetatakse separatistide kontrollitavale territooriumile laskemoona ja relvi, kirjutas uudisteportaal Unian.

Ühtlasi on need veokid Ukraina poole sõnul vedanud Ukrainast välja Donbassi tehastest röövitud seadmeid ja lahingutes hukkunud vene sõjaväelaste surnukehi.

Sõjast laastatud Ukraina idaosal on humanitaarabi aga väga vaja — infrastruktuur ei toimi ja kümned tuhanded inimesed on kaotanud kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles