Kired Mägi-Karabahhi ümber ei vaibu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägi-Karabahhi piirialal on tulevahetused sagedased.
Mägi-Karabahhi piirialal on tulevahetused sagedased. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaanist sõjaga lahku löönud Artsahhi ehk endise Mägi-Karabahhi võimude teatel puhkes de facto piiril aseri sõduritega tulevahetus.

Mägi-Karabahhi kaitseministeeriumi teatel sai tulevahetuses surma üks ja viga mitu Aserbaidžaani sõdurit. Ministeerium süüdistas intsidendis Bakuud, nimetades rünnakut sabotaažiks, vahendas uudisteagentuur AFP.

Nädala alguses teatas Aserbaidžaani kaitseministeeriumi, et vaidlusaluse piirkonna piiril puhkenud tulevahetuses sai Armeenia sõdurite alustatud rünnakus surma kolm armeenlast ja kaks aserit.

Vaidlusalune Mägi-Karabahh on piirkond, mille üle pidasid Armeenia ja Aserbaidžaan üle-eelmise aastakümne alguses sõja, milles hukkus kuni 30 000 inimest. Artsahhi iseseisvust pole tunnustanud ükski riik, kaasa arvatud Armeenia, mille kontrolli alla piirkond pärast sõda läks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles