Lavrov: Venemaa on Ukraina-laadsete režiimivahetuste vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov esiplaanil.
Vene välisminister Sergei Lavrov esiplaanil. Foto: SCANPIX

Venemaa on vastu välispoliitiliste huvide saavutamisele operatsioonidega, mis on suunatud režiimivahetusele, nagu leidis aset Ukrainas, ütles täna Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Sõnakuulmatute jaoks on olemas sisehõõrdumise õhutamine ja režiimivahetusoperatsioonide läbiviimine. Nende hulka kuulub ka Ukraina põhiseadusvastase riigipöörde avalik õhutamine,» ütles Lavrov ÜRO Julgeolekunõukogu ministrite tasemel kohtumisel.

«Illusoorse globaalse ülemvõimu poole püüdlemisel kasutatakse tervet hulka inetuid meetodeid nagu suveräänse riigi survestamine, nende sundimine aktsepteerima mujal langetatud otsuseid,» lisas välisminister.

«Pärast külma sõja lõppu ei ole olnud tõsisemat põhjust, mis takistaks ÜRO Julgeolekunõukogul saamast kollektiivse rahvusvahelise tahte koondamise platvormiks, kuid tee selle eesmärgi poole osutus käänulisemaks kui meile veerand sajandit tagasi tundus.»

«Oleme olnud tunnistajaks arvukatele näidetele ÜRO harta põhimõtete rikkumisest, piisab, kui meenutada Serbia pommitamist, Iraagi okupeerimist ning Julgeolekunõukogu mandaadiga manipuleerimist, mis viis jätkuvale kaosele Liibüas,» ütles Lavrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles