Kiiev: Nemtsovi mõrva pealtnägijal on õigus Ukrainasse naasta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Nemtsov tapeti Moskva kesklinnas.
Boriss Nemtsov tapeti Moskva kesklinnas. Foto: SCANPIX

Ukraina välisministeeriumi teatel on Vene opositsioonipoliitikut Boriss Nemtsovi tapmise hetkel saatnud ukrainlannal Anna Duritskajal luba tagasi kodumaale naasta, Vene juurdluskomitee soovib aga teda täiendavalt küsitleda.

Väidetavalt kavatseb naine peagi tagasi Ukrainasse naasta.

Vene juurdluskomitee kavatseb Duritskaja suhtes läbi viia täiendavaid uurimistoiminguid. «Anna Duritskaja on Boriss Nemtsovi mõrva pealtnägija, mistõttu on uurijatel põhjust viia temaga läbi täiendavaid uurimistoiminguid,» seisis Interfaxi kätte jõudnud komitee dokumendis.

«Meie Moskva konsul on Anna Duritskajaga sidet pidanud. Saatkond tegi avalduse Vene välisministrile talle reisiõiguse tagamiseks,» sõnas Ukraina välisministeeriumi pressiesindaja Jevhen Perebõinis.

Ukraina võimudel on ka modellist Duritskaja asukoht teada. Väidetavalt peatub naine sõprade juures. «Suurendatud on ka tema turvameetmeid,» sõnas pressiesindaja.

Duritskajale on seoses mõrvajuurdlusega määratud ka advokaat. Nemtsoviga tapmise hetkel koos viibinud naine on nõustunud vabatahtlikult Vene õiguskaitseasutustega koostööd tegema, teatas Perebõinis.

Endine asepeaminister ja president Vladimir Putini terav kriitik Nemtsov (55) tapeti reede hilisõhtul Moskva kesklinnas püstolilaskudega. Duritskaja rünnakus viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles