Venezuela reageeris uutele USA sanktsioonidele asjuri kojukutsumisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela
Venezuela Foto: SCANPIX

Venezuela teatas esmaspäeval Ühendriikides resideeruva kõrgeima diplomaadi kodumaale kutsumisest, reageerides USA otsusele kehtestada veel seitsme Venezuela ametiisiku vastu sanktsioonid.

USA president Barack Obama andis esmaspäeval korralduse seitsme Venezuela ametiisiku, keda Washington süüdistab kodanikuõiguste rikkumistes, Ühendriikides asuvate varade ja pangaarvete külmutamiseks. Teiste seas kehtestatakse sanktsioonid Venezuela luuretalituse peadirektori ja politseijuhi suhtes.

«Kutsume Maximilien Arvelaiz'i, Venezuela asjuri Ühendriikides, viivitamatult konsultatsioonidele,» kirjutas Venezuela välisminister Delcy Rodriguez suhtlusvõrgustikus Twitter.

Washington rakendab meetmeid ka prokurör Katherine Nayarith Haringhton Padroni suhtes, kes esitas Caracase linnapeale Antonio Ledezmale süüdistuse väidetavas riigipöördeplaanis.

USA-le valmistab meelehärmi Caracase tegevus teisitimõtlejate mahasurumisel.

Märtsi algul nõudis Venezuela Ühendriikidelt Caracases asuva saatkonna personali vähendamist seitsmeteistkümne inimeseni.

Pinged riikide vahel on kasvanud sestsaadik, kui Venezuela president Nicolás Maduro teatas 12. veebruaril USA toetatud riigipöördekatse nurjamisest. Ühendriigid nimetasid süüdistust alusetuks valeks.

Oma mentori Hugo Cháveze eeskujul mõistab ka Maduro regulaarselt hukka väidetavalt tema vastu suunatud riigipöörde- ja tapmiskatseid.

Ühendriikide imperialismi raevuka kriitikuna on tal olnud USA-ga mitmeid diplomaatilisi tülisid ning 2010. aastast alates ei ole kumbki riik saatnud teise pealinna suursaadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles