Nuland: Ukrainas on surma saanud ka sadu noori venelasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria Nuland
Victoria Nuland Foto: SCANPIX

USA abivälisminister Victoria Nuland tõdes täna, et Krimm ja osa Ida-Ukrainast elab terrorivalitsuse all, ning süüdistas tuhandete inimeste elu nõudnud konfliktis Venemaad.

«Samal ajal kui Ukraina ehitab 93 protsendil oma territooriumist rahumeelset, demokraatlikku ja iseseisvat riiki, kannatavad Krimm ja osa Ida-Ukrainast terrorivalitsuse all,» ütles Nuland senati välissuhete komitee ees.

«Krimm on ebaseadusliku okupatsiooni all ja inimõigusrikkumised on seal paljude riskirühmade jaoks norm, mitte erand,» sõnas ta.

Tagakiusamine ähvardab tema sõnul krimmitatarlasi, ukrainlasi, kes ei ole nõus Ukraina passi ära andma, aga ka homoseksuaalseid inimesi ja ajakirjanikke. «Venemaa ja tema separatistidest marionetid on vallandanud Ida-Ukrainas kirjeldamatu vägivalla ja rüüstamise,» rääkis Nuland.

«See sepitsetud konflikt, mida kontrollib Kreml, toidavad Vene tankid ja raskerelvad ning rahastatakse Vene maksumaksja arvel, on nõudnud rohkem kui 6000 ukrainlase elu, aga hukkunud on ka sadu noori venelasi, kelle Kreml on saatnud võitlema ja surema sõjas, mida nende valitsus eitab,» lausus Nuland.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles