Saksa diplomaat: Moskva ettearvamatu poliitika õõnestab usaldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa ja Vene lipud
Saksa ja Vene lipud Foto: SCANPIX

Venemaa poliitiline kurss on ettearvamatu, mis takistab Vene ja Euroopa Liidu suhteid normaliseerida, ütles Saksa välisministeeriumi Venemaa, Kesk-Aasia ja idapartnerlusriikide koostöö koordinaator.

«Kahjuks seisab meie ees tohutu katsumus - Venemaa etteravamatu poliitika. Arvukatest aruteludest hoolimata ei tea me, mis on Venemaa eesmärk Ukrainas,» tõdes Gernot Erler Vene portaalis Germania-Online.

«See ettearvamatus on hukatuslik. See on meie partnerluse kõige kurjem vaenlane. Inimesena, kes on aastaid Venemaaga tegelnud, teeb olukord mind tõsiselt ärevaks.»

Ukraina kriisi halvim tagajärg on usalduse kaotus, sõnas ta. Seda näitab aastaid kasutatud poliitilise dialoogi formaatide kadumine.

«Pikas perspektiivis võib sündida kahju ka majandussuhetele ja kaubandusele. Üks usalduskriisi tagajärg on kodanikuühiskonna taseme koostööle tekkiv kahju. Usalduse taastamine kestab kaua ja nõuab palju vaeva,» lisas Erler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles