Ukraina president kinnitas konflikti deeskaleerumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko
Ukraina president Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko kinnitas reedel, kuu aega pärast Minskis sõlmitud relvarahulepet, valitsusvägede ja venemeelsete separatistide vahel peetavate lahingute järkjärgulist deeskaleerumist.

«Tõsiasi, et me ei ole kandnud mitme päeva jooksul sõjalisi kaotusi [...], on selge märk järk-järgulisest deeskaleerumisest,» lausus Porošenko Ukraina telekanalile 1+1.

Ka rahvusvahelised vaatlejad on kinnitanud, et peaosas relvarahulepe peab, kui arvestamata jätta üksikuid kokkupõrkeid.

Porošenko kinnitas ühtlasi, et juhul, kui Venemaa agressioon peaks uuesti ägenema, siis antakse Ukrainale viivitamatult ka «surmavat» sõjalist abi.

Porošenko väljendas veendumust, et Euroopa Liit, USA ja rahvusvaheline kogukond jätkavad Ukraina iseseisvuse ja territoriaalse terviklikkuse toetamist, sealhulgas ka relvadega.

Ukraina sai reedel Rahvusvaheliselt Valuutafondilt (IMF) kätte esimese laenumakse suurusjärgus viis miljardit dollarit. Ukraina ja IMF on sõlminud 17,5 miljardi dollari suuruse laenulepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles