Ligi 200 Lääne poliitikule ja aktivistile on Venemaa suletud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklasest senaator John McCain.
USA vabariiklasest senaator John McCain. Foto: SCANPIX

Rohkem kui 200 Vene-vastaseid seisukohti väljendanud välisriikide poliitikule, ametiisikule ja aktivistile on kehtestatud Venemaale sisenemise keeld, kirjutas täna ajaleht Izvestija.

Musta nimekirja kantud välismaalaste arv võib olla sama suur kui Euroopa Liidu ja NATO riikides mustas nimekirjas olevate Vene kodanike arv, ütles leht Vene välisministeeriumile viidates. Kõige rohkem - üle 60 - on nimekirjas USA kodanikke.

Kõige mõjukamad sisenemiskeelu saanud isikud on USA rahvusliku julgeoleku nõuniku asetäitja Caroline Atkinson, presidendi abid Daniel Pfeiffer ja Benjamin Rhodes, senati vähemuse liider Harry Reid, esindajatekoja spiiker John Boehner, senati väliskomitee esimees Robert Menendez ning senaatorid Mary Landrieu, John McCain ja Daniel Coats.

Nimekirjas on ka Ühendriikide kodanikke - poliitikuid, advokaate, arste, sõjaväelasi ja endiseid ametnikke -, keda karistatakse kättemaksuks nn Magnitski seaduse eest.

Teiste riikide kodanikke on mustas nimekirjas 10-20, näiteks Kanada kodanikke on 13 ja ungarlasi 15.

Izvestija andmetel võidakse nimekirja pikendada.

Presidendiadministratsiooni allikas ütles Interfaxile, et valitsus ja presidendiadministratsioon pidasid sanktsioonide teemal mitu nõupidamist ja nende tulemusena andis välisministeerium Venemaale sanktsioonid kehtestanud riikides asuvatele saatkondadele käsu koostada nimekiri Vene-vastast poliitikat tegevatest ja Venemaal vara omavatest isikutest.

Vene välisministeerium keeldus musta nimekirja kantud isikute kohta üksikasju avaldamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles