Jašin: Nemtsovi mõrva uurimine on jõudnud ummikusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooniaktivist Ilja Jašin (vasakul) koos endise peaministri Mihhail Kasjanoviga Nemtsovi matustel.
Opositsiooniaktivist Ilja Jašin (vasakul) koos endise peaministri Mihhail Kasjanoviga Nemtsovi matustel. Foto: SCANPIX

Venemaa opositsiooniaktivisti Ilja Jašini hinnangul on Boriss Nemtsovi mõrva uurimine jõudnud ummikusse.

«Vaatamata selgelt reastatud kahtlustatavatele ei suuda uurijad asja lõpuni viia ega tellijaid kinni võtta,» ütles Jašin, kes oli Nemtsovi kaasvõitleja Solidarnostis ja RPR-Parnases.       

Tema sõnul võib see olla seotud «poliitilise vastutegutsemisega, vahendas Interfax. «See tähendab, et uurimine jookseb ummikusse,» rääkis opositsionäär.

Jašini sõnul ei saa korrakaitsejõud uurida põhjalikult kahtlustatavaid, kes viibivad Tšetšeeni Vabariigi territooriumil.     

Kurjategijad lasid Nemtsovi maha 27. veebruaril hilisõhtul, kui ta jalutas koos Ukraina modelli Anna Duritskajaga Moskva kesklinnas Bolšoi Moskvoretski sillal.

Seoses veretööga on võetud vahi alla viis kahtlustatavat: Zaur Dadajev, Anzor Gubašev, Hamzat Bahhajev, Tamerlan Eskerhanov ja Šadid Gubašev.

Korrakaitsejõudude allikas on rääkinud varem Interfaxile, et poliitiku otseseks tapjaks võib olla Dadajev, kes on tšetšeenide pataljoni Sever komandöri endine asetäitja.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles