Imeline pääsemine: 66 päeva avamerel ja ikka elus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Carolina ranniku lähistelt merelt leiti elusana jaanuari lõpus kadunuks kuulutatud Louis Jordan, kummuli olnud purjepaadil istuvat meest märgati eile Saksa konteinerlaevalt.

Saksa laeva meeskond teatas USA rannavalvele kell 13.30 (kohaliku aja järgi), et nad leidsid Cape Hatterasist 320 kilomeetrit idast merehädalise ja võtsid ta pardale.       

Rannavalvekopter võttis mehe peale ja toimetas Norfolki haiglasse kontrolli.   

37-aastane ameeriklane oli omal eluvaimu sees hoidnud juues vihmavett ja süües kätega püütud tooreid kalu, rääkis rannavalve pressiesindaja Krystyn Pecora CNNile.

Ameeriklane sattus merehätta, kui purjepaat kaotas masti ja paat läks ümber.         

Leitnant Pecora andmetel oli mehel õlavigastus, kuid midagi enamat ta Jordani seisundi kohta esialgu öelda ei osanud.   

Perekond teatas Louis Jordani kadumisest 29. jaanuaril. Ema ja isa oli hakanud muretsema, kuna polnud pojast pärast 23. jaanuaril aset leidnud merele minekut midagi kuulnud. Louis oli öelnud, et läheb avamerele purjetama ja plaanib ka veidi kala püüda.  

Kuna vanemad ei saanud pojaga hiljem ühendust, siis helistasid nad mitu korda rannavalvesse, mis saatis oma patrull-laevad meest otsima, kuid tulemuseta.   

«Arvasin, et olen Su kaotanud,» ütles Francis Jordan koju naasnud pojale CNNi andmetel.

Louis Jordani ema Norma Davis ütles AP-le, et poja pääsemine on tõeline ime.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles