Poola meedia: Putin võib Venemaa pankrotini viia aastal 2017

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Vladimir Putini poliitika, mida ta viib ellu lääne sanktsioonide ja energiakandjate hindade languse tingimustes, võib viia riigi pankrotini 2017. aastal.     

Poola ärikanal TVN24 Biznes i Swiat analüüsis Venemaa makromajanduse näitajaid. Analüütikud pöörasid tähelepanu Vene valuutareservi järsule kahanemisele, mis on eelarvepuudujäägi finantseerimise ainsaks allikaks lääne kehtestatud sanktsioonide ja nafta ning gaasi müügist saadavate tulude vähenemisel.    

«Poole aastaga vähenesid need 500 miljardilt dollarilt kuni 370 miljardi dollarini ja see tähendab, et kui need kahanevad edasi samas tempos, siis ähvardab Vene majandust 2017. aastal pankrotistumine ja seda täpselt 100 aastat pärast oktoobrirevolutsiooni,» märkis telekanal.

Ekspertide kinnitusel on venemaalaste elatustase Putini impeeriumiambitsiooni tõttu langenud.

«Inflatsioon Venemaal kerkis tänavu märtsis 16,9 protsendini. See on peamiselt rubla nõrgenemise, lääne sanktsioonide ja Venemaal toiduainetele kehtestatud sisseostuembargo tulemus.»

TVN24 Biznes i Swiat kirjutab, et rahvusvaluuta rubla on nõrgenenud 40 protsenti, palgad on vähenenud keskmiselt 10 protsenti, tööta on ligi neli miljonit inimest ehk 5,8 protsenti majanduslikult aktiivsest elanikkonnast.

Venemaa rahandusminister Anatoili Siluanov on varem öelnud, et lääne kehtestatud sanktsioonide tõttu kaotab Venemaa aastas 40 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles