Vene poliitik: Iraani tuumalepe ennetab sõjalist konflikti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma saadik Aleksei Puškov.
Riigiduuma saadik Aleksei Puškov. Foto: SCANPIX

Iraani tuumaleppe sõlmimine on parim viis sõjalise konflikti vältimiseks, leiab Vene riigiduuma saadik Aleksei Puškov.

Iraani tuumaleppe sõlmimine on parim viis sõjalise konflikti vältimiseks, leiab Vene riigiduuma saadik Aleksei Puškov.

«See on parim viis sõjalise ohu vähendamiseks ja võimaliku sõjalise konflikti ärahoidmiseks, sest te teate, et USA-s ja Iisraelis on poliitilisi jõude, kes on rääkinud ja kõnelevad ka edaspidi võimalikust sõjalisest lahendusest, Iraani tuumarajatiste pommitamisest,» ütles duuma rahvusvaheliste suhete komisjoni esimees Puškov esmaspäeval ajakirjanikele.

Vene parlamendisaadik kohtus varem esmaspäeval Iraani parlamendi delegatsiooniga.

Praegused destabiliseerivad sündmused Kesk- ja Lähis-Idas Liibüast Pakistanini ning võimalik uus konflikt regioonis tooks piirkonnas kaasa täieliku sõjalise kaose.

«Sellest ei ole keegi huvitatud, vähemalt mitte mõistlikud jõud, sealhulgas Venemaa,» sõnas Puškov.

«Oleme kinnitanud Teheranile, et Iraani tuumaleppe sõlmimise väljavaadetesse suhtuvad positiivselt nii Vene juhtkond, riigiduuma ning avalik arvamus. See on võimalus lahendada üks viimase 10-15 aasta suuremaid rahvusvahelisi probleeme,» sõnas ta.

Iraan ja kuus suurriiki - USA, Prantsusmaa, Suurbritannia, Venemaa, Hiina ja Saksamaa (P5+1 riigid) - jõudsid 2. aprillil kokkuleppele lõpliku tuumaleppe " parameetrites" ning asuvad nüüd koostama kõikehõlmavat tuumalepingut, mis piirab Iraani tuumatöid, kuid vabastab ta rahvusvahelistest sanktsioonidest.

Lõpliku leppe tähtaeg on 30. juuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles