USA droonirünnakus hukkus kaks pantvangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika droonirünnakus hukkunud Warren Weinstein.
Ameerika droonirünnakus hukkunud Warren Weinstein. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama tunnistas eile peetud kõnes, et droonirünnakus al-Qaeda terroristide vastu said kogemata surma kaks pantvangi – ameeriklane ja itaallane.

«On kurb tõsiasi, et sõjas ja meie võitluses terroristide vastu tuleb ette vigasid – vahel on need vead surmavad,» ütles president. Ta selgitas, et jaanuaris toimunud rünnaku eel polnud ameeriklastel aimugi, et sihtkohas võiks olla pantvange.

Hukkusid juudi päritolu akadeemik Warren Weinstein ja Itaalia kodanikust abiorganisatsiooni töötaja Giovanni Lo Porto. Kui ameeriklane rööviti 2011  Lahore linnas viimastel päevadel enne tema nelja-aastase töölähetuse lõppemist, siis Lo Porto 2012 hakul pea kohe pärast Pakistani kolimist.

«Ma palvetan, et keset kujuteldamatut leina leiaksid nende perekonnad natuke lohutust selles, et Warreni ja Giovanni pärand jääb kestma,» lisas Obama. Juhtum tõstatas uuesti päevakorda küsimuse, kuidas garanteerida droonirünnakute täpsus – et surma ei saaks ei pantvangid ega juhuslikud tsiviilisikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles