OSCE vaatlejad nägid Ida-Ukraina konfliktitsoonis raskerelvastust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahingtank.
Lahingtank. Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissiooni liikmed registreerivad endiselt raskerelvastuse liikumist üle kogu relvakonflikti tsooni Ida-Ukrainas, kust see oleks pidanud vastavalt Minski kokkulepetele juba olema välja viidud.

«(Isehakanud) Luganski vabariigi kontrolli all oleval territooriumil nägid erivaatlusmissiooni liikmed nelja lahingtanki ja üht raskesuurtükki,» ütles vaatlusmissioon reedel avaldatud raportis.

«(Isehakanud) Donetski vabariigi kontrolli all olevates piirkondades nägi vaatlusmissioon 15 tanki ja kolme jalaväe lahingmasinat (BMP),» lisati raportis.

«Valitsuse kontrolli all olevatel aladel nägi vaatlusmissioon kolme statsionaarset tanki (T-64) (samu tanke mainiti ka 22. aprilli raportis) ja veel kolme MBT-d (T-64), mis olid samuti piirkondades, mida Minski kokkulepped hõlmavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles