Mehhikos hukkus politsei ja omakaitseüksuse tulevahetuses 8 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Lõuna-Mehhikos hukkus politsei ning kohalike kättemaksusalkade vahelises tulevahetuses neljapäeval kaheksa inimest, teatasid ametnikud.

Mõnedes Mehhiko ühes kõige vaesema osariigi Guerrero külades ja asulates hakati 2013. aastal moodustama kohalikke omakaitseüksuseid, kuna võimud ei suutnud elanike arvates ohjeldada piirkonnas omavolitsevaid uimastikartelle.

Mullu rööviti ning mõrvati osariigis 43 pedagoogikatudengit. Mõrvadega seostatakse nii politseid, linnaametnikke kui uimastijõugu liikmeid.

Igualapa piirkonnas puhkenud tulevahetus puhkes pärast seda, kui politsei üritas peatada ühte omakaitseüksuslaste kaubikut.

Väidetavalt avasid kohalikud võitlejad seejärel politsei pihta tule. Kaksteist minutit kestnud kokkupõrkes hukkus kuus omakaitseüksuslast ning kaks mundrikandjat. Üks politseinik sai tõsiselt vigastada.

Alates 2006. aastast on osariigis uimastivägivallas hukkunud umbes 80 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles