Tšehhi president näeb Venemaas partnerit võitluses islamismiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi president Miloš Zeman.
Tšehhi president Miloš Zeman. Foto: SCANPIX

Tšehhi president Miloš Zeman näeb Venemaas Lääne võtmepartnerit võitluses islamiäärmuslusega ja kritiseerib Moskva-vastaseid sanktsioone.

«Poliitikute arvamused selle osas, kust lähtub suurem oht, kas Venemaalt või Islamiriigi suunast, lähevad lahku. Mina isiklikult leian, et Islamiriik kujutab endast suuremat ohtu,» ütles Zeman usutluses USA ajalehele The Wall Street Journal.

«Venemaa võib saada strateegiliseks partneriks võitluses rahvusvahelise terrorismiga,» lisas ta.

Tšehhi riigipea avaldas taas kord kahtlust Venemaa suhtes kehtestatud sanktsioonide efektiivsuses, tõdedes, et need on üksnes tugevdanud Venemaa praeguse juhtkonna autoriteeti ja populaarsust.

«On vaja teha nii, et Venemaa oleks partner, mitte vaenlane,» rõhutas Zeman.

Ta lisas, et kui olukord Ida-Ukrainas normaliseerub, oleks mõistlik sanktsioone vähemalt leevendada.

Ühtlasi avaldas Zeman arvamust, et Venemaa ei hakka Ukrainalt tema idaregioone ära võtma, sest see oleks poliitiline enesetapp.

Tšehhi liidri sõnul saaks Venemaa seeläbi mitu miljonit näljast suud ja puruks pommitatud Donbassi. Zemani hinnangul ei võimalda Venemaa praegune majanduslik seis tal Ukraina idapoolseid alasid doteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles