EL: liikumisvabaduse põhiprintsiipide üle Londoniga ei kaubelda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure valimisvõidu saanud konservatiivide peaminister David Cameron käis täna koos abikaasa Samanthaga Buckinghami palees kuninganna jutul.
Suure valimisvõidu saanud konservatiivide peaminister David Cameron käis täna koos abikaasa Samanthaga Buckinghami palees kuninganna jutul. Foto: John Stillwell/AP

Euroopa Liit on valmis koostööks tagasivalitud Briti peaministri David Cameroni valitsusega, kuid liidusisese liikumisvabaduse põhiprintsiipide osas järeleandmisi ei tehta, sõnas täna Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.

«(Euroopa Liidu) alusleppes sätestatud nelja vabaduse üle läbirääkimisi pidama ei hakata,» teatas Junckeri pressiesindaja Margartis Schinas avalduses.

Konservatiivid on lubanud, et 2017. aastal tuleb Suurbritannias hääletus Euroopa Liitu jäämise üle ning samuti on karta, et nende võimule jäämisega kaasnevad muutused immigratsioonipoliitikas, mis võivad puudutada ka ELi liikmesriike.

Briti üldvalimised võitnud konservatiivid tagasid parlamendis enamuse, rahvusringhäälingu prognoosi kohaselt saavad toorid alamkoja uues koosseisus 331 kohta opositsioonilise Tööpartei 232 vastu, absoluutseks enamuseks on vaja 326 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles