Soome poliitik: Aafrikast saabunud immigrandid tuleks steriliseerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook

Aafrikast Soome saabuvad meessoost sisserändajad tuleks steriliseerida, soovitas Põlissoomlaste ridadesse kuuluv Olli Sademies oma Facebooki kontol.

Sotsiaalvõrgustikus tehtud postituses leidis tänavu edutult ka parlamenti kandideerinud Sademies, et Aafrikast pärit immigrantidel on liiga palju lapsi. Tema hinnangul peaks maksimaalne laste arv olema kolm ning see eeldaks aafriklastest meeste sundsteriliseerimist.

Põlissoomlaste parteikontori kinnitusel väljendas Sademies, kes on endine politseinik ja töötab praegu Helsingi linnavolikogus, oma isiklikke vaateid ning tegemist pole erakonna seisukohaga.

Sademiese sõnavõtu mõistis hukka ka Helsingi volikogu Põlissoomlaste fraktsiooni juht Seppo Kanerva. «See, mida ta kirjutas, on täiesti hullumeelne,» ütles Kanerva YLE-le. «See on fašism. Hitler mõtles samal moel. Ma ei saa aru, miks ta seda kirjutas. See pole erakonna seisukoht.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles