Minister: Kreeka rohkem järele anda ei kavatse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kreeka ei saa teha rohkem kompromisse ja järeleandmisi Euroopa Liidu, Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Euroopa Keskpangaga (EKP) peetavatel reformikõnelustel uue laenu saamise üle, ütles Kreeka tööturuminister Panos Skourletis Kreeka telekanalile Skai TV.

«Ootame nüüd vastaspoolelt oma vastutuse võtmist,» lausus ta.

Samal ajal teatas Euroopa Komisjoni majandusvolinik Pierre Moscovici, et Kreeka valitsus on esitanud pensionisüsteemi reformimise ettepanekud, millega rahvusvahelised kreeditorid praegu tutvuvad.

Saksa Die Welt kirjutab, et esmaspäeva õhtul Berliinis toimunud Kreeka-teemalisel tippkohtumisel arutati Kreekale võta-või-jäta pakkumise tegemist. See hõlmab Kreekale lisaabi andmist, kui juuni lõpus teine abipakett lõpeb.

Öösel lõppenud kohtumisel, millest võtsid osa Saksamaa kantsler Angela Merkel, Prantsusmaa president François Hollande, IMFi tegevjuht Christine Lagarde ja EKP president Mario Draghi, lõplikku otsust ei tehtud. Merkel soovitas Kreeka kõnelusi intensiivselt jätkata.

Euroala valitsused loodavad Kreekaga kokkulepet reedeks, kui Kreekal tuleb IMFile tasuda järgmine 300 miljoni eurone võlg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles