Smolenskis peeti kinni Poola ajakirjanikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola presidendi lennuki TU-154 rusud Smolenski lähistel.
Poola presidendi lennuki TU-154 rusud Smolenski lähistel. Foto: SCANPIX

Venemaal Smolenskis peeti koha lähedal, kus hoitakse aprillis alla kukkunud Poola presidendi reisilennuki vrakki, eile kinni kolm Poola ajakirjanikku. Nad vabastati samal päeval pärast ülekuulamist.

Kinni peeti telekanali TVP reporter Arleta Bojke, Marek Osiecimski TVN24st ja Przemyslaw Marzec RMF FMist. Bojke ütles Poola raadiole, et ajakirjanikke vraki asukoha lähedal kaks korda peatanud sõjaväelased kohtlesid neid korralikult.

Marzec märkis, et poolakaid kahtlustati sõjaväeüksusesse loata sisenemises. Kinnipidamise ajal jäeti neile alles mobiiltelefonid ning võimud nende asju läbi ei otsinud.

«Tahtsime läheneda lennuki vrakile, et näha, kas venelased on sellele asunud katet peale panema,» ütles Osiecimski. Möödunud kuul ilmus Youtube'i video, millel 10. aprillil alla kukkunud lennuki tükid olid katmata.

Ajakirjanikud ütlesid, et ei näinud ühtegi sisenemist keelavat märki ning ala ei olnud aiaga eraldatud. Koha juurde, kus TU-154 tükke hoitakse, nad enda sõnul ei jõudnud.

Poola saatkond Moskvas palus eile õhtul intsidendi kohta selgitust ka Venemaa riigivõimudelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles