Läti kaitsepolitsei keskendub ebalojaalsete rühmituste juhtidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti siseminister Rihards Kozlovskis (vasakul) koos justiitsministri Dzintars Rasnacsi ja USA justiitsminister Loretta Lynchiga.
Läti siseminister Rihards Kozlovskis (vasakul) koos justiitsministri Dzintars Rasnacsi ja USA justiitsminister Loretta Lynchiga. Foto: SCANPIX

Läti kaitsepolitsei peatähelepanu all on riigile ebalojaalsete rühmituste juhid, ütles siseminister Rihards Kozlovskis BNS-ile.

Kozlovskise sõnul on sääraste isikute populaarsus vähenenud ja nende toetajate arv ei ole viimasel ajal kasvanud.

«Ma ei pea silmas üksnes (Läti Mittekodanike Kongressi aktivisti) Aleksandrs Gaponennkot ja (Läti Antinatsistliku Komitee juhti) Josifs Korensit, vaid ka (rühmituse Vene Koidik üht juhti) Illarions Girssi ja (venemeelse organisatsiooni Emakeel üht juhti) Jevgenijs Osipovsi. Nende toetajate arv ei ole kasvanud,» ütles minister.

Kozlovskis märkis, et kuna neid isikuid rahastavad Venemaa organisatsioonid, on nende tegevus suunatud eeskätt teatud projektide rahastamisele ja endale elatise teenimisele. «Raha saamiseks tuleb neil oma ideoloogiat aktiivselt propageerida ja näidata, et neid võetakse kuulda ja tunnustatakse,» ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles