Läti kaitseministrikandidaadi prioriteedid on kaitseliit ja NATO kohalolek

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimonds Bergmanis on ühtlasi Läti olümpiakomitee asepresident.
Raimonds Bergmanis on ühtlasi Läti olümpiakomitee asepresident. Foto: Wikipedia

Läti kaitseministriks pürgiva Raimonds Bergmanise prioriteedid on kaitseliidu võimekuse arendamine ning NATO suurema kohaloleku tagamine Lätis.

Läti Roheliste ja Talurahva Liidu (ZZS) kandidaat Bergmanis ütles tänausutluses Läti riigitelevisioonile, et tema prioriteedid ministrina oleksid NATO kohaloleku tugevdamnine ja kaitseliidu arendamine.

«Iga riik vastutab ise enda eest, kuid NATO kohalolek on meie julgeoleku garant. Kaitseliidu arendamine on samuti üks tähtsamaid valdkondi. Mõlemad olid ametist lahkuva kaitseministri Raimonds Vējonise prioriteedid ja jäävad ja minu omadeks,» ütles Bergmanis.

Kaitseministri kandidaadi sõnul ei ole ta veel kindel, kas Läti peaks taastama kohustusliku ajateenistuse.

«Leedu otsustas muutunud olukorda arvestades minna seda teed. Kavatsen arutada seda küsimust meie kaitse- ja sõjaväejuhtidega,» ütles Bergmanis.

Bergmanis on 10-kordne Läti meister tõstmises ning on kuulunud riigi delegatsiooni kolmedel olümpiamängudel. Tippspordist loobumise järel tegutses ta mitme telesaate juhina. Samuti on ta töötanud Läti kaitseministeeriumi värbamiskeskuses ja noorteorganisatsiooni Noor Kaardivägi juhtimises.

Ühtlasi on ZZS-i kaitseministrikandidaat Läti olümpiakomitee asepresident.

Läti senine kaitseminister Raimonds Vējonis valiti mööödunud nädalal riigi uueks presidendiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles