USA kaalub lisasõdurite saatmist iraaklasi välja õpetama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

USA kaitseministeerium koostab plaane Iraagi julgeolekujõudude ja sunniidi hõimuvõitlejate väljaõppeprogrammi laiendamiseks, mis võib kaasa tuua sadade lisasõdurite paigutamise Iraaki, ütlesid ametiisikud teisipäeval.

«Oleme kindlameelsed vajaduses õpetada välja rohkem Iraagi julgeolekujõudude liikmeid. Töötame strateegia kallal, kuidas seda teha,» ütles Pentagoni pressiesindaja kolonel Steven Warren ajakirjanikele.

USA presidendi Barack Obama valitsus ei plaani tema sõnul sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) vastase strateegia radikaalset muutmist, ehkki islamistid on viimasel ajal lahinguväljal edu saavutanud.

«Kuna väed, kelle me oleme välja õpetanud, esinevad oodatust paremini, on kõigi huvides laiendada väljaõppe saajate ringi,» lausus Warren.

Warren möönis, et väljaõppe laiendamine võib tähendada täiendavate USA sõdurite saatmist Iraaki. Praegu nõustab Iraagis sealseid julgeolekujõude ja kurdi pešmergavägesid ligi 3000 Ühendriikide sõdurit.

Obama tunnistas esmaspäeval, et Washingtonil puudub «täielik strateegia» Iraagi julgeolekujõudude väljaõpetamiseks.

USA juhitav koalitsioon on seni koolitanud välja 8920 Iraagi sõjaväelast ning 2601 on hetkel kursusi läbimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles