Leedu: Vene ajakirjanikul on alust varjupaika saada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp.
Vene lipp. Foto: Yegor Aleyev/Yegor Aleyev/TASS

Leedu siseminister Saulius Skvernelis ütles, et Venemaa nõudel Küprosel kinni peetud ja tagasi Leetu saadetud Vene ajakirjanikul Andrei Nekrassovil on alust saada Leedus varjupaik, kuid vastava otsuse teeb migratsiooniamet.

«Ma ei hakka rääkima konkreetsest juhtumist, ütlen vaid, et kõigil inimestel, keda kiusatakse taga poliitilise tegevuse eest, võimurežiimi kritiseerimise eest, on võimalus saada varjupaik, kui tingimused pole muutunud ja vastavad meie seadusandluse nõuetele. Täna võin ma öelda, et tingimused on olemas, kuid konkreetse otsuse teeb migratsiooniamet,» ütles siseminister täna ajakirjanikele.

Küsimusele, kas Venemaa on esitanud Nekrassovi kohta väljaandmistaotluse, ei soostunud minister vastama.

Nekrassov  peeti Küprosel kinni juulis Interpoli vahistamiskäsu alusel. Pärast kinnipidamist taotles ta varjupaika. Seejärel järgis Küpros niinimetatud Dublini menetlust, mille alusel peab varjupaigataotlust menetlema Euroopa Liidu riik, mille kaudu taotleja esmalt ELi sisenes, antud juhul siis Leedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles