Saksa politsei ametiühingujuht soovib EL-is piirikontrolli taastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Saksa-Austria piiril
Politsei Saksa-Austria piiril Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS

Saksa politseinike ametiühingu esimees tegi täna ettepaneku taastada kontroll Euroopa sisepiiridel ja nõudis rohkem töötajaid põgeniketulvaga toimetulekuks.

«Korra tagamise seisukohast oleks kõige parem piirikontrolli taastamine,» ütles Saksa Politseiliidu juht Rainer Wendt ajaleheusutluses.

Ametiühing soovib juurde 1000 töötajat ning on lubanud viia siseministri Thomas de Maizière'i kurssi ületöötanud politseinike katastroofiliste tingimustega Saksa-Austria piiril.

Saksamaa ei tohiks Euroopa Liidu põgenikekriisi käsitlevatel kõnelustel piirikontrolli taastamise küsimust liiga vastutulelikult päevakorrast maha võtma, ütles ta ajalehele Passauer Neue Presse.

Euroopa on kaotanud passikontrolli 26 riiki ühendava Schengeni tsooni sisepiiridel. Viisavaba liikumise ala ulatub Hispaaniast Soomeni ning hõlmab ka Šveitsi, Norrat, Islandit ja Liechtensteini.

Viimasel ajal on seoses põgeniketulvaga hakatud sagedamini kontrollima reisijaid Euroopa-sisestes rongides, kiirteedel ja lendudel.

Wendti sõnul aitaks passikontrolli taastamine, nagu Saksamaa juunis G7 tippkohtumise ajal ajutisel tegi, paremini kurjategijaid tabada ja saata põgenikud tagasi riiki, kust nad Schengeni tsooni sisenesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles