Vene propagandatehase kohtusse kaevanud naine saab ühe rubla hüvitist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ljudmilla Savtšuk.
Ljudmilla Savtšuk. Foto: AP/Scanpix

Venemaal jõustus kohtuotsus: salajane Kremli-meelseid internetikommentaare tootev «trollitehas» peab tasuma sümboolset valuraha oma endisele töötajale, kes asutuse kohtusse andis.

Ljudmilla Savtšuki nimeline endine töötaja kaebas Internetiuuringute Agentuuri tiitlit kandva ettevõtte kohtusse selle eest, et naise väitel polnud personalil ei korralikke töölepinguid ega saanud nad ka oma palka. Agentuur asus Peterburis salajasel aadressil.

Kohus määras naisele kompensatsiooniks sümboolse ühe rubla ja Savtšuk on sellega enam kui rahul. «Mul on selle võidu üle väga hea meel. Saavutasin oma eesmärgi, milleks oli internetitrollide varjust väljatoomine,» lausus 34-aastane naine («trollide» all tähistatakse inimesi, kes üritavad veebiaruteludes meelega teemat kõrvale juhtida, kasutades selleks provotseerivaid ja solvavaid postitusi).

Vabakutselisest ajakirjanikust Savtšuk väidab, et ta läks asutusse tööle meelega nimelt selleks, et paljastada valitsuse meetodeid propaganda levitamisel. Ligi 40 000- 50 000 rublase (alla 700 euro) kuupalga eest pidid tema ja ta kolleegid külvama erinevad veebileheküljed üle kommentaaridega, mis ülistavad Venemaa president Vladimir Putinit.

Ta vallandati kahe kuu pärast, kui tuli oma missiooniga üldsuse ette ja avaldas varjunime alt artikli, kus mõistab propagandatehase hukka. Kremli sõnul puudub valitsusel Internetiuuringute Agentuuriga igasugune seos. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles