Islamiriik hävitab teleantenne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISi liikmed Raqqas marssimas.
ISi liikmed Raqqas marssimas. Foto: SCANPIX

Terrorirühmitise Islamiriik ehk ISIS liikmed hävitavad nende kontrolli all olevate alade elanike kodudes teleantenne ja satelliittaldrikuid, et rahvas ei saaks vaadata «ohtlikke» rühmitise vastu sõna võtvaid saateid, vahendavad tunnistajad Süürias.

Kampaania on reaktsiooniks dekreedile, mille andsid 7. augustil välja ISISe mošeedes töötavad imaamid. Vastava käsu väljastanud Al Fawwazi nimelise mošee vaimulik.

«Ta ütles reedesele palvusele kogunenud inimestele, et Al-Jazeera, Al-Arabiya ja teiste edastatavad uudised on valed ja alusetud, ning sellepärast tehti otsus keelata inimestel telekavaatamine,» rääkis isehakanud «kalifaadi» pealinnas Raqqas elav Mohameed al-Ali (nimed muudetud). Tema sõnul tohivad tsiviilisikud nüüdsest televiisorit vaadata ainult reedeti ja siiski vaid programme, mis näitavad koraani retsiteerimist.

Samal ajal on «pühasõdalased» hakanud käima mööda inimeste kodusid ja otsust täide viima, purustades antenne. Ühtlasi püstitas organisatsioon Raqqa peaväljakule neli hiiglaslikku ekraani, millele lastakse pidevalt propagandavideoid. «Kõige ohtlikum selle juures on see, et enamik vaatajaist on lapsed,» rääkis teine elanik Abu Nasser.

Ekspertide sõnul kardavad terroristid, et väljastpoolt pärinev teleprogramm paljastab rahvale nende metsikused ja näitab neid negatiivses valguses. «Daesh (ISISe araabiakeelne nimi) peab telekat ohuks oma eksistentsile,» sõnas kampaania nimega Raqqat Tapetakse Vaikselt asutaja Hamoud al-Mousa. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles