Naabreid ei üllatanud Soome peaministri otsus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juha Sipiläle kuuluv maamaja Kempeles.
Juha Sipiläle kuuluv maamaja Kempeles. Foto: SCANPIX

Naabrid ei pidanud üllatavaks Soome peaministri Juha Sipilä otsust anda oma Kempeles asuv maamaja asüülitaotlejatele peavarjuks.

Juha Sipilä. Foto: SCANPIX
Juha Sipilä. Foto: SCANPIX Foto: AFP/SCANPIX

«Juhat teades pole ma üldse üllatunud,» ütles üks anonüümseks jääda soovinud naaber Iltalehtile. «Ta on täpselt seda tüüpi inimene, kes tahab teisi aidata. Meie perel pole midagi asüülitaotlejate vastu,» lisas 20ndates eluaastates mees.

«Maailm on ühine, teisi peavad aitama, kui see on võimalik,» lisas teine naaber. «Me peame kaaluma, kui olukord oleks vastupidine – kui meie oleksime selles olukorras ja vajaksime abi. See pole nii halb, kui asüülitaotlejatest saavad naabrid,» lisas 30ndates mees.

Sipilä sõnul tuli idee anda 15 kilomeetri kaugusel Oulust asuv ja 2009. aastal ehitatud maamaja asüülitaotlejate käsutusse tema abikaasalt. Valitsusjuhi hinnangul võib see ajutiselt pakkuda peavarju umbes 20 inimesele või neljale-viiele perele.

«Kui iga päev saabub nii palju uusi tulijaid, siis on vastuvõtukeskused muidugi peamine, kuid vabatahtlikkus ja sellega saadetav sõnum, et need inimesed on teretulnud ning me hoolime ja hoolitseme nende eest, on sõnum, mida me vajame nii Soomes kui Euroopas,» selgitas Sipilä.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles