Putin: olukord Süürias on tõsine, Venemaa jätkab Damaskuse abistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Süüria olukord on väga tõsine ning Moskva jätkab president Bashar al-Assadi valitsuse toetamist, ütles Vene riigipea Vladimir Putin täna Dušanbes Kollektiivse Julgeoleku Lepingu Organisatsiooni (KJLO) tippkohtumisel esinedes.

«Süüria ümber kujunenud olukord on väga tõsine. Nn Islamiriik on haaranud võimu Süüria ja Iraagi tähelepanuväärse osa üle. Terroristid räägivad himust Meka, Mediina ja Jeruusalemma järele,» ütles ta.

«Nad kavandavad laiendada oma tegevust Euroopasse, Venemaale, Kesk- ja Kagu-Aasiasse, nende juures valmistatakse ideoloogiliselt ette ja antakse lahingukoolitust rünnakrühmlastele paljudest maadest, sh kahjuks ka Euroopa riikidest, Venemaalt ja endise NSV Liidu vabariikidest,» lisas Venemaa riigipea, väljendades muret nende isikute kodumaale naasmise pärast.

Putini sõnul jätkab Venemaa Süüria valitsuse toetamist, osutades sellele relvaabi.

«Me toetame Süüria valitsust selle vastuseisus terroristide pealetungile ja jätkame sellele abistamist relvadega,» ütles Putin KJLO liidrite kohtumisel, kutsudes teisi riike endaga ühinema.

Putin pidas vajalikuks ka alustada taas arutelu ühtse euroatlantilise julgeolekusüsteemi üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles