Tsipras pakatab pühapäevaste valimiste eel enesekindlusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka ekspeaminister Alexis Tsipras.
Kreeka ekspeaminister Alexis Tsipras. Foto: AP/Scanpix

Kreeka ekspeaminister Alexis Tsipras väljendas eile veendumust võimes pühapäevaste valimiste järel uuesti võimule tulla.

«Syriza jääb riigi suurimaks parteiks. Absoluutse enamuse siht on täiesti saavutatav,» ütles Tsipras telekanalile Euronews.

Kreeklased lähevad 20. septembril viimase kuue aasta jooksul viiendat korda parlamenti valima. Tsipras soovib saada valimistel tugevama mandaadi 86 miljardi euro suuruse kolmanda abipaketi eest lubatud reformide elluviimiseks.

Syrizal on viimastes arvamusküsitlustes peamise konkurendi, parempoolse Uue Demokraatia ees napp edumaa.

«Kui me enamust ei saavuta, on meil oma programm ja plaan. Leidub teisi erakondi, kelle saadikud ei taha uute valimistega riskida,» lausus Tsipras.

Jaanuarikuistel ennetähtaegsetele valimistel võitis Syriza 36,3 protsenti häältest Uue Demokraatia 27,8 protsendi vastu.

Tsipras pääses jaanuari lõpus võimule lubadusega teha lõpp Kreeka valitsuste poolt viis aastat ellu viidud kokkuhoiumeetmetele.

Kuid kestnud läbirääkimiste järel laenuandjatega oli Tsipras sunnitud juulis nõustuma Euroopa Liidult kolmanda abipaketi saamiseks karmide säästumeetmetega.

Ekspeaminister ütles Euronewsile, et tema erakond tõestas suutlikkust Kreekat valitseda, hoides riiki Euroopas ja vältides veel üht, veelgi tõsisemat majanduskatastroofi.

Tsipras on varasemates intervjuudes välistanud koalitsiooni Uue Demokraatiaga, ent mitte sotsialistliku PASOK-iga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles