Carter: Süüria kriisi puhul pole välistatud koostöö Venemaaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister Ashton Carter.
USA kaitseminister Ashton Carter. Foto: SCANPIX

Ühendriigid ja Venemaa võivad leida koostöövõimalusi Süüria kriisi lahendamisel, kinnitas eile USA kaitseminister Ashton Carter.

Carter ütles, et kui Venemaa üritab püüelda poliitilise lahenduse poole neli ja pool aastat kestvas Süüria kriisis ega hakka vaid valimatult ründama kõiki president Bashar al-Assadi vaenlasi, siis võidakse leida koostöövõimalusi.

Lääneriikide suhtumine Assadisse on viimasel ajal märksa leebemaks muutunud.

Muu hulgas Saksamaa ja Austria on avaldanud toetust president Assadi kaasamisele Süüria rahuläbirääkimistesse, edastas uudisteagentuur Tass.

Venemaa president Vladimir Putin ütles eilses usutluses telekanalile CBS News, et ainus viis lõpetada sõda Süürias on olemasoleva valitsuse toetamine võitluses terrorismiga.

Putin kordas oma varasemaid veendumust, et vaid Süüria rahvas saab otsustada seda, kas ja millal president Bashar al-Assad välja vahetada.

Valge Maja teatas varem päeval, et USA president Barack Obama küsib Putinilt selgitusi Venemaa tegevuse kohta Süürias, kui riigipead kohtuvad järgmisel nädalal New Yorgis.

Valge Maja pressiteenistuse andmetel soovib Obama muu hulgas teada Venemaa plaanide kohta edasises võitluses sunniitide äärmusrühmitusega Islamiriik (IS).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles