Moskva sarjas Prantsusmaa sekkumist Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Vene välisministeerium kritiseeris Prantsuse peaministri Manuel Vallsi avaldust, et Prantsuse õhulööke Süürias tuleks vaadata «enesekaitsena».

Pariis teatas pühapäeval esimese õhurünnaku korraldamisest Süürias. Valls ütles pärast õhulööke, et need sooritati Prantsusmaa «enesekaitseks». Varasemal teatel soovib Pariis Suurbritannia eeskujul väita, et tegutseb Süürias õhulööke sooritades ÜRO harta artikkel 51 ehk enesekaitseklausli alusel.

«Sooviksime rohkem detaile enesekaitsekontseptsioonist, mis võttis õhulöökide kuju riigi vastu, kes pole kedagi rünnanud ja kes ei andnud nendeks luba, ning selle vastavusest rahvusvahelise õigusega,» teatas välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova Facebooki vahendusel.

«Nende jaoks on referendum Krimmi poolsaarel annekteerimine, kuid õhulöögid ilma ÜRO Julgeolekunõukogu loata ja (Süüria) valitsuse heakskiiduta on enesekaitse,» lisas Zahharova.

«On selge, et Islamiriik (ISIS) on oht tervele maailmale, kuid millistel alustel tegutsete te suveräänses riigis, minnes mööda legitiimsest valitsusest, kes mitte ei toeta, vaid isetult võitleb selle sama ISISe vastu?»

«See pole rahvusvaheline õigus, vaid šokeeritud rahvusvahelise kogukonna silmis on tegemist selle hävitamisega,» ütles Zahharova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles