Lavrov: Vene õhulöögid sihtisid Islamiriiki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talbisehi linn pärast venelaste õhurünnakut.
Talbisehi linn pärast venelaste õhurünnakut. Foto: AP/Scanpix

Venemaa välisminister Sergei Lavrov tõrjus neljapäeval väiteid, et Moskva kolmapäevaste õhulöökide sihtmärgiks Süürias ei olnud terrorirühmitus Islamiriik (ISIS) ning need tapsid hoopis tsiviilisikuid.

«Kuulujutud, et nende õhulöökide sihtmärgiks ei olnud Islamiriigi positsioonid, on alusetud,» lausus Lavrov pärast kohtumist oma USA ametivenna John Kerryga New Yorgis.

Venemaa kaitseministeeriumi sõnul sooritati Süürias 20 väljalendu ning rünnati kaheksat Islamiriigi sihtmärki. «Kõik rünnakud sooritati Süüria valitsuselt saadud informatsiooni järgides,» ütles kaitseministeeriumi esindaja Igor Konašenkov.

USA ja Süüria opositsiooni andmetel võtsid Venemaa esimesed õhulöögid Süürias sihtmärgiks hoopis opositsiooniväed, mitte ISISe võitlejad, nagu seda väidab Moskva. Õhulöökide suunatuse seadis küsimärgi alla ka Prantsuse välisminister Laurent Fabius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles