Merkel näeb Ukrainas lootuskiirt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksamaa kantsler Angela Merkel ütles neljapäeval, et tekkinud on õrn lootus leida Ukraina konfliktile poliitiline lahendus ja lõpetada sõda riigi idaosas.

«Septembrist alates on ulatuslik relvarahu, raske- ja kergerelvade tagasitõmbamine ning mis kõige tähtsam – separatistide valimiste ärajätmine – andnud lootuse, et Minski rahulepe viimaks jõustub,» ütles Merkel.

«Ma räägin siiski vaid lootusekiirest – ei millestki enamast ega vähemast – , aga nüüd annab see võimaluse lõpuks ometi poliitilise lahenduse poole liikuda.»

Ukraina konfliktipooled –  läänemeelne valitsus ja Moskva-meelsed separatistid – kirjutasid 1. septembril alla järjekordsele relvarahuleppele, mis on jäänud seni viimaseks.

Relvarahu on vaigistanud 18 kuu jooksul rohkem kui 8000 inimese elu nõudnud kokkupõrked ja pooled on hakanud tasapisi ka väiksemaid relvi 30 kilomeetri laiusest puhveralast välja viima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles