Vene lennukiõnnetus paiskas Põhja-Aafrika turismitööstuse kriisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid külastamas Sharm el-Sheikhi peamist mošeed Egiptuses.
Vene turistid külastamas Sharm el-Sheikhi peamist mošeed Egiptuses. Foto: SCANPIX

Vene lennuki allakukkumine Egiptuses on tekitanud palju küsimusi ja kartusi seoses turistide turvalisusega ning Põhja-Aafrika turismitööstus kannatab kindlasti, kui turistide arv järsult väheneb.

Eelmisel aastal külastas Egiptust 9,9 miljonit turisti, ligi pooled neist viibisid Punase mere kuurortides. Enne Araabia kevade sündmusi 2010. aastal käis Egiptuses aastas 14,7 miljonit inimest.

Suurbritannia ja Vene turistid moodustasid 62 protsenti Sharm el-Sheiki külastajatest enne lennuõnnetust. Nüüd on mõlemad riigid otsustanud oma turistid sealt ära tuua ja lennud sinna peatada.

Tuneesias märtsis ja juulis toimunud kaks turistide ründamist on ka seda riiki külastavate turistide arvu märgatavalt kärpinud.

Türgi poliitilise olukorra stabiilsuse vähenemine ja pagulaste massiline saabumine osa Kreeka saartele on kahandanud nende külastamise huvi.

Sellest olukorrast võib võita kriisist toibuv Küpros, mille turismiminister Giorgos Lakkotrypis ütles parlamendis, et Egiptuse lennuõnnetus on taas suurendanud venelaste seas huvi sõita Küprosele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles