Rootsi peaminister õigustab piirikontrolli taastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi peaminister Stefan Löfven.
Rootsi peaminister Stefan Löfven. Foto: SCANPIX

Rootsi peaminister Stefan Löfven õigustas eile piirikontrolli taastamise otsust väitega, et riigipiire ei ole enam võimalik korralikult kontrollida.

Löfven ütles Maltal Euroopa Liidu migratsiooniteemalisel tippkohtumisel ajakirjanikele, et kui meie ametivõimud ütlevad meile, et nad ei suuda enam julgeolekut tagada ja piiri kontrollida, peame neid kuulda võtma.

Ta lisas, et ELi partnerid mõistavad Rootsi otsust.

ELi liidrid peavad Rootsi valitsusjuhi hinnangul Euroopa viisavaba Schengeni tsooni reegleid muutma. «Tuleb arutada, missugused need reeglid peaksid olema. Meil on vaja teistsugust süsteemi, see on ilmne.»

Siseminister Anders Ygeman ütles eile valitsuse pressikonverentsil, et Rootsi saabub rekordarv põgenikke ja migratsiooniamet on suure surve all.

«Politsei usub, et olemas on oht avalikule korrale. Seega taastame homme hommikul kell 12.00 kümneks päevaks kontrolli meie riigi piiridel.»

Rootsi on praeguseks saabunud rohkem migrante ühe elaniku kohta kui ühessegi teise ELi riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles