Rotterdami moslemist linnapea kutsus ISi täielikult hävitama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotterdami moslemist linnapea Ahmed Aboutaleb.
Rotterdami moslemist linnapea Ahmed Aboutaleb. Foto: SCANPIX

Rotterdami moslemist linnapea Ahmed Aboutaleb kutsus pärast nädalavahetuse Pariisi terrorirünnakuid äärmusrühmitust Islamiriik (IS) täielikult hävitama.

«Peame ISi täielikult hävitama, neid barbaarseid tegusid ei saa niisama jätta. On selge, et ISiga ei ole võimalik läbi rääkida,» ütles Aboutaleb täna usutluses päevalehele Algemeen Dagblad.

Hollandis juba pikka aega tuntud Aboutaleb (54) pälvis rahvusvahelise tähelepanu pärast jaanuarikuist rünnakut Prantsuse satiiriväljaandele Charlie Hebdo, öeldes teleusutluses, et moslemid, kellele lääne kultuur ei meeldi, peaksid kotid pakkima ja kaduma kus kurat.

Aboutaleb ütles täna, et kõik mõõdukad moslemid peaksid oma hääle kuuldavaks tegema ja vägivalla hukka mõistma, kuid lisas, et lahenduse leidmiseks peavad tegema moslemite kõrval koostööd ka kõik teised inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles