Lavrov: Vene ja Ameerika terrorinimekirjad on suuresti samad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa ja Ameerika Ühendriikide Süürias tegutsevate terrorirühmituste nimekirjad langevad paljuski kokku, kuid nende täielik ühitamine läheb keeruliseks, teatas Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Andsime üsna ammu partneritele üle oma ettepanekud, milliseid Süüria – ja mitte ainult Süüria – rühmitusi pidada terroristlikeks. Paar nädalat tagasi saime vastu USA ametivendade ja paljude teiste osaliste sellealased mõtted. Need langevad paljuski kokku, kuid töö tuleb sellegipoolest keeruline,» ütles Lavrov teisipäeval Moskvas teabetunnis.

Ta meenutas, et Viinis saavutatud kokkuleppe kohaselt peavad kõik Süüria toetusrühma riigid esitama oma seisukohad, milliseid rühmitusi nad lisaks Islamiriigile (ISIS) ja terrorivõrgustiku Al-Qaeda harule Al-Nusra Rindele terroristlikeks peavad. Nende mõtete ühtlustamist koordineerib Jordaania.

Vene esidiplomaat märkis, et Venemaa ei tahaks selle protsessiga venitada.

Lavrovi sõnutsi teeb asja keeruliseks see, et rühmitused vahetavad sageli värvi, kui välismaised rahastajad soovivad anda neile sündsamat ja viisakamat ilmet, soovitavad loobuda äärmuslikest avaldustest ning näidata end maailmale «mõõduka opositsioonina».

«Kameeleoni-probleem on täiesti olemas ja meie eri- ja välisteenistustel tuleb näha vaeva. Loodetavasti suudavad meie Jordaania ametivennad korraldada asja ilma venitamiseta ja tulla välja ühiste seisukohtadega, mille ÜRO julgeolekunõukogu heaks kiidab,» ütles Vene välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles