Hollande: arenenud maailmal on Aafrika ees keskkonnavõlg

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
François Hollande.
François Hollande. Foto: Reuters/ScanPix

Prantsusmaa annab Aafrika riikidele nelja aasta jooksul 2,1 miljardit eurot taastuvenergia arendamiseks ning fossiilkütuste asendamiseks, teatas president François Hollande teisipäeval.

«Prantsusmaa eraldab aastatel 2016-2020 Aafrikas elektrivarustuse tagamisele kuus miljardit eurot. Kaks miljardit kulutatakse taastuvenergiale,» ütles Hollande Pariisi kliimakonverentsil.

«Maailmal, eriti arenenud maailmal, on Aafrika ees keskkonnavõlg,» tunnistas Hollande.

Hollande andis lubaduse ÜRO kliimakonverentsi raames toimunud kohtumisel 12 Aafrika riigi juhiga, kellega arutati kliimamuutustest tulenevaid ohte, muu hulgas kõrbete pealetungi, jõgede kuivamist ja rannikuerosiooni.

«Kui õpilane on sunnitud minema õhtul tänavalaterna alla õppima, näitab see selgelt elektriküsimuse pakilisust,» ütles Mali president Ibrahim Boubacar Keita kohtumisel.

Kohtumisel arutati ka Aafrika Liidu algatatud Suure Rohelise Müüri rahastamist. Puudeistutusprojekt käivitati 2007. aastal võitluseks pealetungiva Sahara kõrbega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles