Kaspia mere naftaplatvormi põlengus sai ilmselt surma 31 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserbaidžaanile kuuluv naftaplatvorm Kaspia merel. Foto on illustreeriv.
Aserbaidžaanile kuuluv naftaplatvorm Kaspia merel. Foto on illustreeriv. Foto: Reuters/ScanPix

Kaspia mere Gunašli naftaplatvormil puhkes reede õhtul tulekahju. Esialgu teatati, et elu kaotas 32 inimest, hiljem täpsustati, et kindlalt on surma saanud üks inimene, kuid kadunud ja tõenäoliselt surnud on 30 inimest, vahendas AP.

«Meie andmetele tuginedes suri 32 töötajat, 42 päästeti,» rääkis laupäeva päeval Reutersile Aserbaidžaani naftatöötajate õiguste eest võitleva organisatsiooni esimees Mirvari Gakhramanly.

Ettevõttele SOCAR kuuluval 10. naftaplatvormil puhkes tulekahju kohaliku aja järgi reede õhtul kell 17.40 pärast seda, kui tugevates tormituultes sai kahjustada gaasitrass.

Tormi tõttu oli päästealustel raskusi platvormile lähenemisega - lained ulatusid kümne meetri kõrguseni. Naftaplatvormil olnud töötajaid püüdi päästa kahe päästepaadiga, kuid üks neist kukkus platvormilt alla lastes vette. Lähedalolev laev suutis päästa kolm töölist sellest paadist ja kätte saadi üks surnukeha, ülejäänud 30 inimest sellest paadist jäid kadunuks.

Väidetavalt pole ka tulekahju endiselt kustutada suudetud. Aserbaidžaani naftakompanii ja riigivõimud on korduvalt vassinud, kui palju töölisi tulekahju puhkemise ajal platvormil oli ja kui palju neist päästeti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles