Türgi serverid on ulatusliku küberrünnaku all

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Türgi internetiserverid on langenud suure küberrünnaku alla, mis on märgatavalt aeglustanud veebipangandust ja mis võib lähtuda välisriikidest.

Valitsusväline organisatsioon Nic.tr, mis haldab «.tr» domeeni veebiaadresse, teatas eile, et rünnak lähtub Türgi-välistest allikatest.

Domeeni kasutavad Türgi ministeeriumide, ettevõtete ja pankade internetileheküljed.

Türgi transpordi- ja kommunikatsiooniminister Binali Yıldırım kutsus rünnakut tõsiseks ning kritiseeris ebapiisavaid julgeolekumeetmeid.

Pangandusallikate väitel on rünnak tõsiselt häirinud ülekandeid.

Võimud pole veel suutnud rünnaku allikat tuvastada, kuid mõnede kohalike ajalehtede sõnul võis rünnak lähtuda Venemaalt seoses suhete jahenemisega pärast Vene hävituslennuki allatulistamist Süüria piiril eelmisel kuul.

Samas on kohalik meedia teatanud, et häkkerite rühmitus Anonymous on postitanud internetti üleskutse korraldada rünnakuid Türgi vastu, väites oma avalduses, et Ankara toetab äärmusrühmitust Islamiriik (IS), ostes selle naftat ning pakkudes meditsiinilist tuge selle vigastatud võitlejatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles