Leedu valitsuserakonda kahtlustatakse rahapesus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspresidendist Rolandas Pakasas on erakonna Kord ja Õiglus liider.
Ekspresidendist Rolandas Pakasas on erakonna Kord ja Õiglus liider. Foto: 15min.lt

Leedu eriuurimisteenistus esitas valitsuserakonnale Kord ja Õiglus kahtlustuse mõjuvõimuga kauplemises ja rahapesus.

Erakonnale kui juriidilisele isikule esitati kahtlustus pärast 2014. aasta lõpus alanud mõjuvõimuga kauplemise laiahaardelist kohtueelset uurimist.

«Poliitilisele erakonnale kui juriidilisele isikule esitasid eriuurimisteenistuse töötajad kahtlustuse pärast 2014. aasta lõpus alanud mõjuvõimuga kauplemise laiahaardelist kohtueelset uurimist. Uurimise käigus koguti piisavalt andmeid, mis lubavad kahtlustada, et kuritegelikke toiminguid sooritati eesmärgiga saada erakonna jaoks seadusvastast kasu,» edastas eriuurimisteenistus täna.

Eriuurimisteenistuse teates märgitakse, et pärast kahtlustuse esitamist ei kavatseta mingeid erakonna poliitilist tegevust pärssivaid protsessuaalseid meetmeid rakendada.

Kahtlustatakse, et erakond sai mitmesuguste ostukonkursside puhul lubaduste ja mõjutamiskokkulepete eest üle 1,3 miljoni liti (umbes 377 000 eurot) altkäemaksu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles