Majandus paraneb: iiri lapsi pannakse taas erakooli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koos majanduse parandamisega on Iirimaal taas kasvanud ka nende vanemate hulk, kes soovivad panna oma lapse erakooli.

2008. aasta majanduskrahh jättis tugeva jälje ka Iirimaa haridussüsteemile. Majanduskrahh jättis paljud vanemad raskustesse: mõned neist otsisid rahalist abi laste vanavanematelt, mõned tegid laenu ja mõned võtsid oma lapsed erakoolidest ära. Kriisiaastail olid tasulistele haridusasutustele löögiks ka kärbitud valitsuse toetused nende tegevusele.

55 Iirimaa erakoolist neli otsustas selle tõttu liituda riikliku tasuta koolisüsteemiga.

Eelnenud n-ö Keldi Tiigri aastatel oli erakoolidesse pürgivate laste arv järjest kasvanud. Tipphetkeks oli 2008. aasta september, kui 26 685 iiri last õppis tasulistes haridusasutustes.

Kuigi kaheldakse, kas nüüd erakoolid enam õppeaasta 2008-2009 tipptasemele jõuavad, on siiski näha nende populaarsuse tõusu. Kui 2011. aasta sügisest 2013. aasta kevadeni käis erakoolides vähem kui 23 900 last, siis viimasel kahel aastal on tasulises hariduses õpilaste arv hakanud lähenema 24 000-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles