Iraan vabastas kümme USA mereväelast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani avaldatud kaadrid Ameerika mereväelastest.
Iraani avaldatud kaadrid Ameerika mereväelastest. Foto: SCANPIX

Iraani Revolutsioonikaart vabastas eile kinni peetud kümme USA mereväelast ja nende kaks kaatrit pärast seda, kui juurdlusest selgus, et nad sisenesid Iraani vetesse tahtmatult, öeldi kaardiväe avalduses täna.

«Jõuti järelduseni, et kinni peetud USA mereväelased ei sisenenud Iraani vetesse tahtlikult. Nad vabandasid vahejuhtumi eest ning seejärel vabastati Pärsia lahel rahvusvahelistes vetes,» vahendas riigimeedia rahvuskaardi avaldust.

Pärast teate edastamist avaldati ka esimesed pildid kinnipeetud mereväelastest - üheksast mehest ja ühest naisest -, kes istusid pärsia vaipadel. Riigimeedias näidati pilte ka kahest kaatrist.

Iraani revolutsioonilise kaardiväe merejõudude ülema kindral Ali Fadavi sõnul polnud nende loata riigis viibimise põhjuseks vaenulik akt ega spionaaž.

USA mereväekaatrid liikusid teisipäeval Kuveidi ja Bahreini vahel, kuid triivisid ilmselt tehnilise rikke tõttu Farsi saare lähistele, kus iraanlased nad kinni pidasid, ütles Pentagoni pressiesindaja Peter Cook.

Vahejuhtum leidis aset mõned päevad enne Iraani tuumaleppe lõplikku rakendumist, mille alusel tühistatakse Iraanile kehtestatud majandussanktsioonid.

Foto: HANDOUT/REUTERS
Foto: STRINGER/AFP
Foto: Uncredited/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles